Øko pandekager

Vores økologiske pandekager

Vores økologiske glutenfri pandekager er lavet af økologiske råvarer, da vi synes det er vigtigt at maden smager godt, er fri for unødig kemi, og så føler vi også et ansvar for at passe på vores natur. De råvarer vi bruger er rene, smagfulde og naturligvis friske. Læs mere om økologi på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

"Det er vores mission at få folk til at spise mere økologisk, også når man er på farten eller lige har glemt frokosten derhjemme"

Madpandekagen

Opskriften på vores økologiske glutenfri madpandekager er inspireret af den traditionelle Galette breton crepe der er lavet på boghvedemel, som er naturlig fri for gluten.

Mulighederne for valg af fyld i madpandekagen er nærmest uendelige. Hos Desis Pandekager serverer vi vores madpandekager med langtidstilberedt kylling, dagens salat, som kunne være årstidens grønt, og proteinrige linser. Vi er specielt stolte af vores lækre vegetar-madpandekage som også serveres med dagens salat.

Økologiske glutenfri og laktosefri pandekager

Den søde pandekage

Dejen til vores søde økologiske glutenfri pandekage har vi testet og justeret på mange gange, da en sød glutenfri og laktosefri pandekage er noget af en udfordring. Normalt bruger man hvedemel, som også gør dejen mere "sej", mens vores søde pandekage er mere blød i konsistensen, hvilket giver en dejlig spiseoplevelse. Dejen består af flere forskellige typer af mel, som er naturlig fri for gluten. Udover mel tilsætter vi æg, smør, krydderier og lidt sukker. Hvis pandekagen ikke er sød nok til din tand, så kan du vælge mellem vores økologiske og hjemmelavede sirupper: citron, appelsin og blåbær.

"En af kundernes favoritter er vores søde økologiske pandekage med ovnbagte æbler, kanelsukker, flødeskum med en twist, drysset med mandelflager og lidt sirup"

økologiske glutenfri og laktosefri pandekager

Ingen laktose eller gluten

Grunden til at jeg har valgt at lave mine økologiske pandekager uden gluten og laktose er, at jeg selv ikke tåler det særlig godt. Jeg mærker en klar forskel, når jeg undgår fødevarer der indeholder gluten og laktose. Jeg føler mig blandt andet ikke oppustet eller "tung", når jeg holder mig fra det. Flere og flere mennesker oplever at de reagerer på gluten og laktose og flere bliver intolerante. Min egen erfaring er, at det kan være besværligt at finde spisesteder der tilbyder mad uden gluten og laktose. Det vil jeg gerne imødekomme, så derfor skal mine pandekager være undtagelsen.

Læs mere om glutenallergi(cøliaki) på cøliaki.dk
Læs mere om laktoseintollerens på apoteket.dk

Vi "sous vitter" vores kød

Det at "sous vitte" mad handler kort og godt om, at bevare så meget smag og kraft i maden som muligt. Kødet bliver samtidig super mørt, hvilket hvilket naturligvis giver en mere lækker spisepolevelse.

Når man sous vitter maden, så tilbereder man det i vandbad i en vakuumpose med de ønskede krydderier og smag.

Vores økologiske pandekager er glutenfri og laktosefri. Vi laver både søde pandekager og madpandekager. Book os i dag eller besøg vores pandekagevogn.
Hos Desis Pandekager sous vitter vi kødet for at opnå den gode smag og konsistens

Vandet bliver varmet op af sous vide maskinen til den temperatur man ønsker. Sous vide maskinen vil holde temperaturen under hele tilberedningstiden. Denne metode gør, at man opnår et ensartet resultat hele vejen igennem. Sous vide benyttes også af professionelle kokke og bliver mere og mere almindeligt i de private hjem.